За мен и моята дейност

Приятно ми е да се запознаем! Аз съм Тихомира Добрева и съм експерт по комуникации. Магистър по ПР съм. Възпитаничка съм на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет “СВ. Климент Охридски”.

Имам магистърска степен и по специалността “Италианска филология” и съм бакалавър по “Френска филология”.

Ефективното общуване, като инструмент за свързване между хората и като начин за изграждане на плодотворни сътрудничества, е моята страст и професия. Работила съм като журналист за онлайн и офлайн издания. Започнах професионалния си път в Българска телеграфна агенция, като репортер-редактор за списание “Паралели” и други издания на агенцията.

Имах честта да бъда и заместник главен редактор на “Прическа и стил“, професионалното списание на коафьорите в България, издание на стилист Капанов.

В момента се занимавам с консултантска дейност и проекти в областта на дигиталните и традиционни комуникации и със създаването на оптимизирано за търсачките съдържание на няколко езика – български, английски, френски и италиански за нуждите на дигиталния ПР и положителната онлайн репутация, на електронната търговия и други специфични и най-различни клиентски нужди.

Как да общуваме по-ефективно? 

Всичко, което казваме, слушаме, четем и пишем, променя мислите ни, а оттам и света около нас. Точният подбор на думите е от съществено значение за ефективната комуникация. Аз, като специалист, мога да ви покажа как тя се осъществява леко, без много усилия и при взаимно разбирателство. В блога ми ще намерите ценни съвети на тази тема. Те са плод на моя личен и професионален опит и искрено се надявам да ви дадат добри отправни точки за ефективно общуване и повече разбирателство между вас и събъседниците ви. Независимо дали става въпрос за професионалния ви кръг или за приятелската или любовната сфера. Основните принципи на разбирателството са едни и същи.

Начинът, по който изграждаме връзки, е пряко свързан с качеството на живота. Както казва Браян Трейси: “Общуването е умение, което можете да усвоите. То е като карането на колело. Ако имате желание да работите върху него, можете бързо да подобрите качеството на всеки аспект от живота си.”

Как мога да Ви помогна?

Мога да Ви бъда полезна не само с консултации и конкретни съвети в областта на личната и публичната  комуникация, но и със създаването на оптимизирано съдържание на английски, френски и италиански език за онлайн страници, а също така и за традиционни медии, както и за социалните мрежи

Аз съм точният човек, ако ви трябват:

  • статии на английски, френски, италиански или български за онлайн или традиционни издания;
  • създаване, поддръжка и администриране на Уърдпрес сайтове и блогове, както и редовно писане на многоезично съдържание за тях;
  • управляване на профили в социалните мрежи и редовно създаване на ангажиращи постове за вашата аудитория;
  • изграждане и поддържане на безупречна онлайн репутация и създаване на доверие във вашата фирма и нейните продукти и услуги;
  • писане на ПР и рекламни статии;
  • изграждане и поддържане на персонален и корпоративен имидж.

Психологията ми е едно от хобитата, на което отделям голяма част от свободното си време. Тя стои в основата на науката за ефективното общуване. Дълг на всеки експерт по комуникации, като мен, е да бъде отличен психолог. Защото всяко общуване е конкретно насочено къв определен човек или група от хора и се извършва в определен контекст. Познаването на човешката душа и начина, по който функционираме на ниво мисъл и емоции, е от съществено значение, ако искаме да въздействаме ефективно и ако желаем да постигаме добри резултати при взаимодействието си с другите.

Харесвам новите идеи, обмена им, автентичните и смели хора и големите мечтатели, защото те гледат в бъдещето. Моята мисия е да помагам света да стане едно по-добро място, като проповядвам осъзнатото общуване. Да си даваме реална сметка за ефекта, който постигаме, с нашите думи или постъпки. Добре би било думите ни да вдъхновяват, да даряват удоволствие, да градят мостове между хората, а не стени. Да създават усещане за вътрешен мир. Да живееш осъзнато е изкуство, не е даденост. Това е състояние на ума и на душата, които се сливат в синхрон и водят към по-смислен и по-удовлетворителен живот.

Ефективното общуване ни помага също да разбираме и себе си по-добре. С това състояние можем да творим истински чудеса. Да, можем!

Пожелавам ви истинско щастие, вдъхновение и мотивация за ползотворно общуване! Аз съм насреща, за да ви помогна за изграждане на това умение.🙂

На линия съм, също така, за всяко градивно предложение за сътрудничество. 

Можете да се свържете с мен на следния адрес: tihomira@popatia.org

Тихомира Добрева, експерт по комуникации

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s